Schelpen isolatie

U huis goed isoleren begint met de kruipruimte

Een milieuvriendelijk en ecologsich verantwoorde manier is de schelpen isolatie. Ze wordt ook als vloerisolatie en als hulpmiddel tegen vochtbestrijding aangewend.

goede schelpen voor isolatieWerking

De winning van de schelpen halen we uit de Noordzee, Waddenzee en Zeeuwse wateren en wordt gebruikt om huizen vochtvrij te houden. De schelpen isolatie laat geen vochtige lucht door waardoor de luchtvochtigheid in de woning daalt.

Hoe dikker de laag, hoe hoger de isolatiewaarde. Uw stookkosten zullen op deze manier ook verminderen. De vloer voelt steeds warm aan.

Voordelen

Daar schelpen isolatie een 100 % natuurlijk product is zonder chemische producten is dit uiterst gezond voor zijn bewoners. Het heeft de nodige garanties en kwalificaties behaald en draagt mee tot duurzaam bouwen. Het is aangewezen dat schelpen isolatie heel wat voordelen biedt: koude en condens krijgen geen kans meer.

Allerlei onzuiverheden en ziektekiemen zoals zwammen, schimmels, ongedierte worden geweerd. De schelpen isolatie blijft steeds werken en is vrij van scheuren, rotten of branden. 100% blijvende werking, betrouwbaar ongeacht de omstandigheden. Het is een goedkope vorm van milieuvriendelijke isolatie en geschikt voor elke vloer of behandeling van opstijgend vocht. Daarnaast is schelpen isolatie een prima geluidsdemper.

Natuurlijk zijn schelpen niet de enige duurzame manier van isoleren. Op deze pagina kan je nog heel wat bijleren over duurzaam isoleren!