Water in kruipruimte

Water in kruipruimte

Water in kruipruimte is niet goed voor de gezondheid. Indien u geen last wilt hebben van deze invloed op uw gezondheid, zult u ervoor moeten zorgen dat de kruipruimte altijd een leefbaar vochtgehalte heeft. Optrekkend water in kruipruimte wordt meestal veroorzaakt door een stijging van het grondwater. U kunt het teveel aan vocht in uw kruipruimte merken aan de luchtvochtigheid in uw woning. U ruikt tevens een soort muffe lucht die uw huis binnendringt.

water in kruipruimteNadelen water in kruipruimte

De nadelen van een te hoog vochtgehalte zijn catastrofaal. Uw gezondheid wordt negatief beïnvloed en uw energieverbruik stijgt.

Schimmels vormen zich op de bodem en de muren van de kruipruimte en huisstofmijt vermeerdert zich.

Isoleren

Water in kruipruimte is altijd nadelig. Nadelig voor uw gezondheid en voor het stookgedrag. Door uw kruipruimte te isoleren kan het vocht en de kou niet meer optrekken naar uw woning. U kunt de muren en ook de vloer goed laten isoleren. Er kan een vochtisolerende folie aangebracht worden op de bodem.

Schelpen

U kunt water in kruipruimte ook weg krijgen met schelpen. Schelpen isolatie is een perfect isolatie middel wat tevens goed is voor uw gezondheid. Pissebedden, zwammen en andere vliegjes krijgen geen kans meer om zich in uw kruipruimte te ontwikkelen. In sommige steden kan je zelfs subsidies krijgen als je kiest voor deze ecologische vorm van isolatie! Hier lees je alles over het proces om zo’n subsidie aan te vragen en wat voor jouw huis de moeite kan zijn!